Speel Bewust

WIJ ZORGEN VOOR AL ONZE SPELERS EN DE KANSSPEL COMMUNITY ALS GEHEEL.

Spelen bij LeoVegas moet allemaal om entertainment draaien en we nemen onze verantwoordelijkheid om je te beschermen uiterst serieus. Als je hierover wanneer dan ook wilt praten, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze getrainde medewerkers. Deze pagina is een nuttige bron voor iedereen die op zoek is naar informatie over het voorkomen van kansspelverslaving en kansspel deelname door minderjarigen.

LEES MEER

We werken nauw samen met onze partners op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid om verantwoord spel binnen de gemeenschap te promoten en doneren jaarlijks aan de Responsible Gaming Trust van GambleAware. We hopen dat, naarmate de industrie blijft groeien, ook de zorgplicht van operators zal toenemen, wat zal leiden tot een groter bewustzijn over bewust spelen en meer hulp voor degenen die het nodig hebben.

WIJ NEMEN ONZE ZORGPLICHT SERIEUS

Sinds de oprichting van LeoVegas is bewust spelen een belangrijk kenmerk van de bedrijfscultuur, met bewustzijn over en promotie van verantwoord spelen verweven in het bedrijf. Iedereen bij LeoVegas is zich bewust van de zorgplicht die we hebben voor al onze spelers en de kansspel gemeenschap als geheel.

LEES MEER

We zijn ons ervan bewust dat het product dat we aanbieden een negatieve impact kan hebben op het leven van een klein deel van ons spelersbestand. We zijn van mening dat het onze plicht is om de risico's die gepaard gaan met kansspelen tot een minimum te beperken door je informatie te verstrekken over hoe je deze risico's kunt identificeren en je uit te rusten met de tools die nodig zijn om je situatie onder controle te krijgen. We staan altijd klaar om praktisch advies te geven of gewoon om te luisteren!

BEHEERS JE SPEL DEELNAME!

Wij bieden een aantal tools en maatregelen die je helpen verantwoord deel te nemen aan kansspelen. Elke tool kan worden gebruikt om een ​​specifiek aspect van je spel deelname bij te houden, zoals tijd- of geldbeheer. Het gebruik van één of een combinatie van deze tools zal dienen als een vangnet en beschermen tegen overmatig gebruik door je in staat te stellen vooruit te plannen.

Onze spellen kennen een verschillend risicoprofiel. Een complete risicoanalyse van ons spelaanbod vind je hier:

verschillende risicoprofielen

STORTINGSLIMIET

Met deze tool kan je het bedrag dat je dagelijks, wekelijks of maandelijks op je account kunt storten beperken. Dit geeft je de mogelijkheid om vooruit te plannen en limieten in te stellen op basis van het bedrag waarmee je comfortabel bent en zal dienen als bescherming tegen het storten van meer dan je van plan bent.Als je de opgegeven limiet bereikt, kan je geen geld meer toevoegen totdat de vereiste tijd is verstreken.

SESSIE LIMIET

Met de Sessie Limiet kan je aangeven hoe lang je ingelogd wil zijn. Je ontvangt een pop-up voordat je de sessie limiet bereikt, met de mededeling dat je sessie limiet binnenkort wordt bereikt. Zodra de limiet is bereikt, word je automatisch uitgelogd van je account. Dit dient als een realiteitscheck en houdt je op de hoogte van de lengte van je speelsessie.

MAXIMAAL SALDO LIMIET

Met de Saldolimiet kan je aangeven wat het maximale bedrag is dat je op jouw speel account wilt hebben. Alle winsten die boven het door jou ingestelde limiet uitkomen, worden apart gehouden. Aan het einde van je speelsessie, wordt het bedrag dat boven je ingestelde limiet uitkomt automatisch uitbetaald naar jouw bankrekening.

PAUSEER JOUW ACCOUNT

Het staat je altijd vrij een pauze te nemen van het spelen van kansspelen en we raden je aan dit te doen als je denkt dat dit je kan helpen. Met deze functie kan je je account voor een door jezelf gekozen periode sluiten. Dit kan via de website of door contact op te nemen met ons support team.

ACCOUNT GESCHIEDENIS

Een overzicht van alle transacties die op je account hebben plaatsgevonden, is een functie die de meeste operators aanbieden. Dit overzicht bevat informatie over inzetten, resultaten, stortingen, opnames en lopende weddenschappen. We moedigen iedereen die deelneemt aan kansspelen om hun geschiedenis in de gaten te houden, zich hierdoor bewust worden van hun eigen speelgedrag en daardoor niet de controle te verliezen.

ZELF BEOORDELING

Deze tool is bedoeld voor iedereen die een duidelijker beeld wil krijgen van zijn of haar speelprofiel. De beoordeling bestaat uit een reeks uitspraken waarbij je wordt gevraagd aan te geven hoe goed je denkt dat elke uitspraak jouw situatie beschrijft. Aan het einde van de beoordeling krijg je een samenvatting te zien welke gebieden van jouw dagelijks leven negatief kunnen worden beïnvloed door je speelgedrag. Op basis van je antwoorden ontvang je ook suggesties over welke hulpmiddelen nuttig kunnen zijn.

BLOKKEER TOOLS

Een aantal derde partijen, waaronder BetBlocker en Gamban, biedt software aan waarmee je jouw toegang tot websites die kansspelen aanbieden beperken. Het installeren van software aangeboden door Betblocker of Gamban op elk apparaat dat je gebruikt om te gokken, beperkt de toegang tot elke website waarop een weddenschap kan worden gedaan. Dit discrete hulpmiddel vermindert het risico op terugval omdat het een secundaire beschermingslaag toevoegt tussen jou en gokken, waardoor je stevig op weg blijft naar herstel. De aankoopopties zijn flexibel en stellen je in staat het product te gebruiken voor een periode die past bij jouw behoeften.

BETBLOCKER

BetBlocker is een in het VK geregistreerde liefdadigheidsinstelling die gratis blokkeer software levert om je te helpen jouw speelgedrag onder controle te houden. BetBlocker biedt een app voor Android, iOS, Windows, Apple, Linux en Fire OS en stelt je in staat je apparaat gedurende 24 uur tot 5 jaar te blokkeren voor toegang tot tienduizenden goksites en honderden gok-apps. Aanmelden is niet nodig om BetBlocker te gebruiken.

GAMBAN

Gamban blokkeert alleen de toegang tot goksites, zonder je apparaat op een andere manier te beperken - Gamban leidt je weg van de sites. We werken samen met Gamban om gratis abonnementen aan te bieden aan spelers die denken dat ze een kansspelverslaving hebben ontwikkeld en die helemaal willen stoppen met het spelen van kansspelen. Als je denkt dat dit je ten goede kan komen, raden we je aan contact op te nemen met ons support team.

ZELF UITSLUITING

Het staat je altijd vrij om een pauze te nemen van het spelen van kansspelen en we raden je aan dit te doen als je denkt dat dit je kan helpen. Met deze functie kan je je account voor een door jezelf gekozen periode sluiten. Dit kan via de website of door contact op te nemen met ons support team.

OPERATORS INFORMEREN

Een van de belangrijkste stappen die je kunt nemen als je denkt een kansspelverslaving te hebben ontwikkeld, is om eventuele online operators hiervan op de hoogte te stellen, zodat zij jouw account kunnen sluiten. Dit is een cruciale stap op de weg naar herstel. Het biedt je enige bescherming als je ooit in de verleiding komt om op deze websites te spelen, en verkleint de kans op terugval. De sluiting van jouw LeoVegas-account betekent niet het einde van onze steun - we zullen nog steeds beschikbaar zijn om te luisteren en je van alle mogelijke hulp te voorzien!

CRUKS

Wil je jezelf uitsluiten bij alle kansspelaanbieders? Dan kan je jezelf inschrijven in Cruks, het Centraal register uitsluiting kansspelen.Je kan direct minimaal 6 maanden niet meer gokken op Nederlandse goksites en ook niet in Nederlandse speelhallen en casino's.

Spelers die bij CRUKS geregistreerd willen worden, kunnen kiezen voor registraties variërend van zes maanden tot 99 jaar. Er zijn twee manieren waarop iemand zich bij CRUKS kan laten registeren:

  1. Registratie door middel van DigiD – spelers zullen per direct niet meer kunnen gokken voor tenminste zes maanden.
  2. Registratie door middel van een papieren formulier. Spelers moeten het betreffende formulier printen, invullen en e-mailen. Spelers worden na een paar dagen geregistreerd. Een bevestiging wordt naar het adres van spelers gestuurd.

Spelers kunnen bovendien op het KSA portaal de beschreven procedure met betrekking tot de CRUKS registratie bekijken. https://kansspelautoriteit.nl/veilig-spelen/gokproblemen/inschrijven-in-cruks/

HULPORGANISATIES

Als je contact opneemt met de professionals van Loket Kansspel, Gamblers Anonymous Nederland of AGOG - kunnen zij je helpen om te starten met de behandeling die je wellicht nodig hebt. De services bieden ook chatrooms, forums en vergaderingen waarin je jouw ervaringen kunt delen en kunt leren van de ervaringen van anderen. Het is niet mogelijk om het verleden te veranderen, maar je acties van vandaag kunnen een zeer positieve impact hebben op je toekomst! Onderstaand vind je meer hulp organisaties:

Loket Kansspel

Loket Kansspel
Direct hulp, 24 uur per dag per telefoon/chat/email. Hulp en begeleiding voor mensen met gokproblemen. Loket Kansspel is het centrale steunpunt op het gebied van gokproblemen. We bieden zelf hulp en begeleiding en verwijzen door naar hulp en begeleiding bij jou in de buurt. Hier is veel informatie te vinden over gokken, gok problematiek, hulp bij jou in de buurt, CRUKS, financieel en juridisch advies.

Gamblers Anonymous Nederland

Gamblers Anonymous Nederland
GA is een internationale organisatie waarbij je terecht kan voor anonieme hulp bij gokproblematiek door middel van contact met lotgenoten en hulp voor de omgeving, familie en vrienden.

AGOG

AGOG
Voor anonieme hulp, contact met lotgenoten en hulp bij gokproblematiek. AGOG is een landelijke zelfhulporganisatie die anonieme zelfhulp bijeenkomsten organiseert in het hele land voor mensen die zelf gokproblemen ervaren, maar ook voor de omgeving zoals familie en/of vrienden van gokkers.

Hervitas, Specialisten in Game- en kansspelverslaving

Hervitas, Specialisten in Game- en kansspelverslaving
Voor persoonlijke hulp bij gokproblematiek voor jezelf en jouw omgeving. Samen werken aan herstel met ervaringsdeskundige professionals en lotgenoten.

Privé-zorg Verslavingskliniek Ibiza Calm

Privé-zorg Verslavingskliniek Ibiza Calm
Voor residentiële persoonlijke hulp gespecialiseerd in de behandeling van gedragsverslavingen (gokken), psychische problemen en middelenmisbruik.

Zelfmoordpreventie www.113.nl

Zelfmoordpreventie www.113.nl
Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem via chat op -www.113.nl. Via 0800-0113 of het nummer 113. Zelfmoord? Praat erover! Hulp, Helpt!

IK SPEEL MEER DAN IK ZOU WILLEN

Hoewel kansspelen voor velen een bron van vermaak zijn, is het gemakkelijk om je te laten meeslepen en is het belangrijk om vroegtijdig tekenen van speelproblemen te herkennen.Vroegtijdig ingrijpen helpt de ontwikkeling van een kansspel probleem te voorkomen.

RISICO SIGNALEN

Toenemende stortingen
Heb je het gevoel dat het bedrag aan stortingen in de loop van de tijd is toegenomen?
Inzetten verhogen
Heb je het gevoel dat de hoogte van je inzet in de loop van de tijd is toegenomen?
Verliezen terug winnen/n Heb je het gevoel dat je vaak probeert om je verlies terug te winnen nadat je hebt verloren?/n • Isolatie
Vind je het moeilijk om te stoppen met het spelen van kansspelen?
In beslag genomen door kansspelen
Heb je het gevoel dat je aan kansspelen denkt als je niet aan het spelen bent?
Prikkelbaarheid en rusteloosheid
Voel je je prikkelbaar en rusteloos als je niet aan het spelen bent?

ACTIE ONDERNEMEN

Het is fijn dat je je bewust bent van het feit dat je meer geld of tijd aan kansspelen besteedt dan je zou willen, maar het is wel belangrijk dat je naar dit inzicht handelt. We bieden een aantal hulpmiddelen die je kunt gebruiken en die je kunnen helpen meer controle over het spelen uit te oefenen. Of je nu het gevoel hebt dat je te veel tijd of geld aan kansspelen besteedt, wij staan voor je klaar!

IK VOEL DAT IK EEN KANSSPELVERSLAVING HEB ONTWIKKELD

Kansspelverslaving is een ernstig psychisch gezondheidsprobleem, maar het is een obstakel dat met de juiste hulp kan worden overwonnen! Erkenning van de verslaving is een goede eerste stap en een nuttige bondgenoot op jouw weg naar herstel.

LATEN WE AAN HET PROBLEEM WERKEN!

Het probleem identificeren is geweldig, maar het is belangrijk om door te gaan en enkele belangrijke stappen te nemen. Op deze pagina vind je praktisch advies over hoe we het probleem kunnen aanpakken.We zijn er om je bij elke stap te helpen en we hebben op deze pagina meerdere suggesties opgesomd die we je ten zeerste aanraden om te overwegen als je denkt dat je je identificeert met de volgende signalen.

Isolatie
Vind je het moeilijk om te stoppen met het spelen van kansspelen?
Tijd en geld
Lieg je om de hoeveelheid tijd en geld die je aan kansspelen besteed te verbergen?
Minderen
Heb al een aantal keer geprobeerd te stoppen of te minderen met het spelen van kansspelen, zonder succes.

IEMAND DIE IK KEN IS EEN PROBLEEMSPELER

Probleem Spelen is een ernstig psychisch gezondheidsprobleem, maar het is een obstakel dat kan worden overwonnen als het individu professionele hulp en ondersteuning krijgt van dierbaren. Een vriend of familielid helpen om hulp te zoeken is niet altijd gemakkelijk, maar kan een zeer lonende ervaring zijn.

EEN HELPENDE HAND BIEDEN

Probleem Spelen is een ernstig psychisch gezondheidsprobleem, maar het is een obstakel dat kan worden overwonnen als het individu professionele hulp en ondersteuning krijgt van dierbaren. Een probleemspeler helpen kan een uitdaging zijn, maar je kan een cruciale rol spelen in het leven van deze persoon, en wij zijn hier om je te helpen bij deze reis. Neem gerust contact met ons op als je hulp of advies wilt, of gewoon even wilt praten!

EEN MINDERJARIG PERSOON DIE IK KEN SPEELT KANSSPELEN ONLINE

Deelname aan kansspelen door minderjarigen is iets dat alle online casino's zeer serieus nemen. In de meeste landen is het verboden deel te nemen aan kansspelen door personen onder de 18 jaar. Als je op de hoogte bent van een minderjarige die online kansspelen speelt, raden we je ten zeerste aan om in te grijpen.

INGRIJPEN

Het spelen van kansspelen door minderjarigen is iets dat alle online casino's zeer serieus nemen. De meeste landen verbieden het spelen van kansspelen door personen onder de 18 jaar. Als je op de hoogte bent van een minderjarige die online kansspelen speelt, raden we je ten zeerste aan om in te grijpen en wij staan klaar om je hierbij te begeleiden.

We dringen er bij je op aan om in te grijpen, niet alleen omdat het spelen van kansspelen door minderjarigen illegaal is, maar ook omdat blootstelling aan kansspelen op jonge leeftijd een ernstig risico op kansspelverslaving kan opleveren. We hebben hieronder wat nuttige informatie verzameld, zodat we dit probleem samen kunnen aanpakken.

Wat zijn de gevaren van gokken door minderjarigen?

• 300% meer kans op het ontwikkelen van een kansspelverslaving als ze op minderjarige leeftijd met kansspelen worden geïntroduceerd

• 40% van de onderzochten had meer dan eens per week een kansspel advertentie op tv gezien

• 24% van de minderjarige kansspel spelers deed dit voor het eerst om geld te verdienen"

OPERATORS INFORMEREN

Het is een belangrijke stap om de operator te informeren over het feit dat een minderjarige mogelijk gebruik maakt van hun dienst. Het is belangrijk om de operator zoveel mogelijk informatie te verstrekken, omdat dit hem helpt het account te vinden en actie te ondernemen. Houd er rekening mee dat operators bij wet verboden zijn om je informatie te verstrekken over de accounts van spelers, maar dit betekent niet dat je hen geen informatie kunt verstrekken.

Zodra ze de informatie hebben ontvangen, zullen de meeste operators snel handelen om de leeftijd van de persoon te verifiëren door een identiteitsbewijs met foto aan te vragen, en kunnen ze zelfs de toegang tot het account beperken totdat dit proces is voltooid.

MAATREGELEN VOOR OUDERLIJK TOEZICHT

Kliksafe, en NetNanny bieden systemen waarmee je als ouders de toegang van je kinderen tot online casino's kunt beperken. Deze robuuste oplossing zal dienen als een beschermingslaag tussen je kinderen en online gokken, en zal je helpen om je op je gemak te stellen terwijl je contact opneemt met de operator waarmee je kind mogelijk heeft gespeeld.


ZELFTEST

Soms vergeet ik de tijd en speel ik langer dan ik van plan was - (ja/nee)
Ik besteed veel tijd aan kansspelen - (ja/nee)
Mensen hebben me gezegd dat ik te veel tijd aan kansspelen besteed - (ja/nee)
Ik besteed tijd aan kansspelen op momenten dat ik andere dingen zou moeten doen - (ja/nee)
Ik ben niet naar school/werk gegaan om kansspelen te kunnen spelen - (ja/nee)

Heb je één vraag met ‘ja’ beantwoord? Houd er alsjeblieft rekening mee dat kansspelen soms een negatieve impact op je leven kunnen hebben. We raden je aan de beschermingshulpmiddelen voor spelers te gebruiken om verdere problemen te voorkomen en om ervoor te zorgen dat elk aspect van jouw speelgedrag beheersbaar blijft. Bekijk jouw Spelersoverzicht, gebruik de Sessielimiet en het Alarm. Deze hulpmiddelen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat je niet te veel tijd aan kansspelen besteedt.

Heb je meer dan één vraag met 'ja' beantwoord? We raden je aan voorlopig niet deel te nemen aan kansspelen en contact op te nemen met een hulporganisatie om kansspel-gerelateerde problemen te voorkomen.

Mensen hebben mijn speelgedrag bekritiseerd en gezegd dat ik een kansspelprobleem heb - (ja/nee)
Ik ben niet eerlijk tegen mijn vrienden en familie over hoeveel geld of tijd ik aan kansspelen besteed - (ja/nee)
Ik voel me rusteloos als ik geen kansspelen speel - (ja/nee)
Door kansspelen voel ik me gestrest, depressief of gefrustreerd - (ja/nee)
Als ik me slecht voel, denk ik dat kansspelen me kunnen opbeuren - (ja/nee)

Heb je één of meerde vragen met ‘ja’ beantwoord? Houd er alsjeblieft rekening mee dat kansspelen een negatief effect op je gezondheid kunnen hebben. We raden je aan om voorlopig geen kansspelen te spelen.

Je kunt hier een zelftest doen en er is 24-uurs hulp beschikbaar als je behoefte hebt aan meer informatie.

Ik voel me gedwongen om geld dat ik heb verloren met kansspelen terug te winnen - (ja/nee)
Ik heb mijn inzetten geleidelijk verhoogd om hetzelfde gevoel van opwinding te ervaren - (ja/nee)
Ik heb meer geld ingezet dan ik van plan was of geld dat bedoeld was voor andere dingen - (ja/nee)
Ik heb geld geleend of bezittingen verkocht om voldoende geld te hebben voor kansspelen - (ja/nee)
Ik aarzel om geld bedoeld voor kansspelen aan andere dingen te besteden - (ja/nee)

Heb je één vraag met ‘ja’ beantwoord? Houd er alsjeblieft rekening dat kansspelen soms een negatieve impact op je leven kunnen hebben. We raden je aan de beschermingshulpmiddelen voor spelers te gebruiken om verdere problemen te voorkomen en om ervoor te zorgen dat elk aspect van jouw speelgedrag beheersbaar blijft. Bekijk jouw Spelersoverzicht, gebruik de Sessielimiet en het Alarm. Deze hulpmiddelen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat je niet te veel geld aan kansspelen besteedt.

Heb je meer dan één vraag met 'ja' beantwoord? We raden je aan voorlopig niet deel te nemen aan kansspelen en contact op te nemen met een hulporganisatie om kansspel-gerelateerde problemen te voorkomen.